Pagina's

vrijdag 23 januari 2015

Kou & koekjes (met recept)

Na een paar heerlijke weken vakantie heb ik de draad weer opgepakt ;-) En ik heb een heleboel ideeën! Er komen een paar vrolijke voorjaarspatronen, maar eerst wilde ik graag nog een grappig winterpatroon ontwerpen. Hij is bijna klaar, daarover volgende week meer!

Er is mij gevraagd of ik een afbeelding kon plaatsen van een pakketje. Door die heerlijke vrieskou heb ik gekozen voor de sneeuwvlok. In het pakketje zit een duidelijke beschrijving van het patroon, ruim voldoende dik wit haakkatoen (de sneeuwvlok is ongeveer 9 cm) om één sneeuwvlok te kunnen maken en een grijs satijnen lintje om hem op te hangen. Je kunt er daarna natuurlijk nog veel meer maken, je hebt zo een slinger gehaakt! Het pakketje is verkrijgbaar in mijn Etsy winkeltje (zie grijze button 'shop') maar je kunt mij natuurlijk ook een berichtje sturen! 


 
Door die heerlijke vrieskou wilden de kinderen koekjes bakken. Het werden speculaasjes. Met uitsteekvormpjes van een sneeuwvlok en een hartje kan dat nog best.

Voor jou het recept van deze lekkere speculaasjes (van Dille&Kamille):

* 250 gram bloem
* 150 gram koude boter in stukjes
* 140 gram donkere basterdsuiker
* 1 theelepel sodabicarbonaat (baksoda, ik kocht het bij Dille&Kamille)
* 1 1/2 theelepel speculaaskruiden
* 4 eetlepels melk

Meng de bloem, de sodabicarbonaat, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.

Voeg de boter en vervolgens de melk toe en kneed tot een soepel deeg.

Laat het deeg een paar uur (beter nog 1 nacht) in de koelkast rusten.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven weekblad tot ongeveer 1/2 centimeter dik en maak figuurtjes met een uitsteekvorm of snij het in rechthoekjes met een mes.

Bak de speculaasjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.

Voor amandelspeculaasjes voeg je 50 gram amandelschaafsel aan het deeg toe, je kunt natuurlijk ook, zoals wij gedaan hebben, halve amandelen in het deeg drukken.

Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten